EU-finansierad

Nätverksträff

Studiebesök till Castellums hållbara kontorsfastighet

Finnslätten är ett av Västerås viktigaste arbetsplatsområden sett ur både ett regionalt och ett globalt perspektiv. Foto: Västerås stad.

Datum: Torsdag den 7 november
Tid: 13.00–15.00
Plats: Northvolt Labs, Lundaleden 48, Finnslätten, Västerås
Pris: Kostnadsfritt (för nätverksmedlemmar)
Kontakt: helena.ek@energikontor.se

Energikontoret i Mälardalen arrangerar studiebesök till Castellums kontorsfastighet på Finslätten i Västerås. Byggnaden är en av få i Sverige som är NollCO2-certifierad, och den uppnår nivå guld i det globala certifieringssystemet LEED, utvecklat av U.S. Green Building Council.

Fastigheten är byggd med lågt klimatavtryck och stort inslag av trä. Den har en hybridstomme av trä och betong, taket är utrustat med solceller och byggnaden är förberedd för ett framtida batterilager. Fastigheten har en geoenergianläggning, vilket innebär att det är självförsörjande på värme och kyla. Första spadtaget togs i oktober 2021, och 17 månader senare, 1 april 2023, var den första huskroppen redo för tillträde av hyresgästen Northvolt Labs.

Agenda

Castellum inleder studiebesöket med en vandring genom fastigheten. Sedan berättar byggprojektchef Jonas Living om byggprocessen och certifieringen. Vi bjuder på fika!

För fastighetsägare i Västmanland

Studiebesöket är en nätverksträff för medlemmar i Fastighetsnätverk Västmanland. Är du intresserad av webbinarier, workshops och studiebesök med fokus på kunskapsdelning inom hållbar förvaltning och utveckling?

Länk: Läs mer om Fastighetsnät Västmanland

Medfinansieras av EU

Energikontoret i Mälardalen koordinerar Fastighetsnätverk Västmanland inom ramen för projektet Byggnadslyftet i Östra Mellansverige (2023–2026), som medfinansieras av EU.