EU-finansierad

Hybridkonferens

Spara datumet till Energitinget 2024

Spara datumet till Energitinget 2024.

Datum: Onsdag den 9 oktober
Tid: 11.00–15.30
Plats: Eskilstuna folkhögskola, Verkstadsgatan 6, Eskilstuna eller via YouTube
Pris: Kostnadsfritt
Kontakt: helena.ek@energikontor.se

Elektrifieringen och den gröna omställningen innebär nya krav och utmaningar men också möjligheter för kommuner och offentlig sektor. Hur ökar vi takten på energieffektiviseringen, och hur kan flexibilitetslösningar och energilagring bidra till ökad elkapacitet inom kommuner? Det ligger i fokus på Energitinget 2024.

Konferensen vänder sig till dig som är verksam inom en kommun eller offentlig organisation – och till dig som är intresserad av grön samhällsomställning.

Gå till anmälan: Ja, tack! Jag vill delta på plats Endast ett begränsat antal platser.
Gå till anmälan: Ja, tack! Jag vill få länk till direktsändningen

Program i tre delar

Pass 1 Fossilfria transporter
Det fossilfria samhället kräver en omställning av transportsektorn, som står för en betydande del av de nationella utsläppen. Under Energitingets första del berättar branschaktörer vilka hinder den offentliga sektorn behöver överkomma för att klara elektrifieringen.

Pass 2 Energieffektivitet i systemet
Energieffektivisering i både liten och stor skala är avgörande för omställningen till det fossilfria samhället. Under Energitingets andra del diskuterar vi hur det offentliga kan bidra till ett mer energieffektivt system.

Pass 3 Energilagring
Tekniken som gör det möjligt att lagra energi utvecklas snabbt. Under Energitingets tredje och avslutande del presenterar vi konkreta exempel på hur offentliga aktörer arbetar med energilager.

Det är kostnadsfritt att delta

Dagens moderator är Sofia Sjöström, med över 20 års erfarenhet av att kommunicera komplexa budskap som journalist, programledare på SVT och TV4 och media- och marknadsansvarig på en av Sveriges största kommuner.

Om Energitinget

Konferensen arrangeras inom ramen för projektet Elsmarta Östra Mellansverige (2023–2026) och finansieras med medel från Europeiska regionala utvecklingsfonden (Eruf).

Sidan uppdateras löpande, mer information om program och talare kommer.