2023-06-15

Mohamed är ny energi- och klimatrådgivare på Energikontoret i Mälardalen

Nyhet

"Det är en dröm att få arbeta med ett helt gäng som har energifrågan i första rummet", säger Mohamed Muse Dhicisow.

Mohamed Muse Dhicisow kliver in i rollen som energi- och klimatrådgivare på Energikontoret i Mälardalen. Vår nya medarbetare kommer framför allt hjälpa privatpersoner, företag och andra organisationer i kommunerna Vingåker, Katrineholm, Flen och Strängnäs minska sin energianvändning.

Mohamed Muse Dhicisow är energiingenjör med examen från högskoleingenjörsprogrammet i hållbara energisystem vid Högskolan Dalarna, och senast kommer han från en tjänst som energi- och klimatrådgivare i Falu kommun. Mohamed inleder sin tjänst på Energikontoret i Mälardalen med en fördjupningskurs i värmepumpsteknik, och han ser fram emot dela sina kunskaper inom energieffektivisering och, tillsammans med sina nya kollegor, hjälpa andra bli mer energismarta.

– Det är en dröm att få arbeta med ett helt gäng som har energifrågan i första rummet, säger han.

Intresse för kostnadsfri energirådgivning ökar

De flesta kommuner i Sverige erbjuder kostnadsfri och opartisk energi- och klimatrådgivning för bland andra privatpersoner, föreningar och företag. Energikontoret i Mälardalen är regional utvecklingsledare för tjänsten i de tre länen Södermanland, Västmanland och Uppsala, samt i Region Gotland, och bolaget sköter rådgivningsuppdraget i 13 kommuner.

Varmt välkommen till Energikontoret i Mälardalen, Mohamed!