2023-06-15

Mohamed är ny energi- och klimatrådgivare på Energikontoret i Mälardalen

Nyhet

Mohamed Muse Dhicisow kliver in i rollen som energi- och klimatrådgivare på Energikontoret i Mälardalen. Vår nya medarbetare kommer framför allt hjälpa privatpersoner, företag och andra organisationer i kommunerna Vingåker, Katrineholm, Flen och Strängnäs minska sin energianvändning.

Mohamed Muse Dhicisow är energiingenjör med examen från högskoleingenjörsprogrammet i hållbara energisystem vid Högskolan Dalarna, och senast kommer han från en tjänst som energi- och klimatrådgivare i Falu kommun. Mohamed inleder sin tjänst på Energikontoret i Mälardalen med en fördjupningskurs i värmepumpsteknik, och han ser fram emot dela sina kunskaper inom energieffektivisering och, tillsammans med sina nya kollegor, hjälpa andra bli mer energismarta.

Det är en dröm att få arbeta med ett helt gäng som har energifrågan i första rummet. Mohamed Dhicisow, energi- och klimatrådgivare på Energikontoret i Mälardalen

Intresse för kostnadsfri energirådgivning ökar

De flesta kommuner i Sverige erbjuder kostnadsfri och opartisk energi- och klimatrådgivning för bland andra privatpersoner, föreningar och företag. Energikontoret i Mälardalen är regional utvecklingsledare för tjänsten i de tre länen Södermanland, Västmanland och Uppsala, samt i Region Gotland, och bolaget sköter rådgivningsuppdraget i 13 kommuner.

Varmt välkommen till Energikontoret i Mälardalen, Mohamed!