Möt energi- och klimatrådgivningen på Fastighetsmässan

Fastighetsmässan vänder sig till ägare av flerbostadshus, styrelsemedlemmar i bostadsrättsföreningar och dig som arbetar med förvaltning och drift. Där kan du ta del av föreläsningen ”Så kan du få ned energikostnaderna” med den kommunala, kostnadsfria och kommersiellt oberoende energi- och klimatrådgivningen, som också medverkar som utställare under eftermiddagen.

Passa på att få svar på just dina energifrågor. Hitta din kommunala energi- och klimatrådgivare på Energimyndighetens webbplats.

Elbilsladdning i flerbostadshus

Elbilen blir allt vanligare i Sverige men möjligheterna till att ladda skiljer sig åt kraftigt beroende på boendesituation. Majoriteten svenska elbilsägare bor i småhus, och det är komplicerat att få till laddmöjligheter i flerbostadshus. Under det här webbinariet får vi höra vilka problemen är och vad vi kan göra för att förbättra möjligheterna att ladda i flerbostadshus.

Du som är fastighetsägare, bor i ett flerbostadshus, är verksam inom en bostadsrättsförening eller samfällighet eller verksam inom en kommun, region, myndighet, länsstyrelse är särskilt välkommen att ta del av detta kostnadsfria webbinarium. Lär dig mer om hinder och framgångar vad gäller laddinfrastruktur i flerbostadshus.

Program

Laddning i flerbostadshus – vad kan fastighetsägare och privatpersoner göra?
Mohamed Muse Dhicisow, energi- och klimatrådgivare, Energikontoret i Mälardalen.

Elbilsladdning i en bostadsrättsförening – från tanke till genomförande
Emil Svensson, energi- och klimatrådgivare, Västerås stad.

Nuläge och framtidsspaning: Vad tycker Sveriges hyresgäster om elbilsladdning?
Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg, Hyresgästföreningen.

Vi arrangerar webbinariet inom ramen för Europeiska mobilitetsveckan 2023.

Hållbar mobilitet till och på jobbet

Bilen är det vanligaste färdmedlet för våra resor i Sverige. Att köra bil till jobbet och i tjänsten gör många. Du som är verksam inom en kommun, region, myndighet, länsstyrelse eller som äger eller driver företag är särskilt välkommen att ta del av detta kostnadsfria webbinarium där vi kommer berätta om fördelarna och svårigheterna med att utmana bilnormen på arbetsplatsen – hur gör vi det och vilka effekter får vi?

Program

Parkering på jobbet – vad kostar den egentligen?
Jakob Hammarbäck, mobilitetsexpert, Sweco.

Om kollektivtrafik till jobbet och i tjänsten
Jens Tångefjord, affärsutvecklare, Svensk kollektivtrafik.

Så mår medarbetarna på Årets cykelvänliga arbetsplats 2022
Pernilla Hyllenius Mattisson, mobilitetssamordnare och affärsområdesansvarig för verksamheters transporter, Trivector Traffic.

Hur kan vi vänligt knuffa mot förändrade resvanor?
Katharina Paoli, grundare och vd, Nudgd.

Vi arrangerar webbinariet inom ramen för Europeiska mobilitetsveckan 2023.