EU-finansierad

2024-04-19

”Energibranschen har stor betydelse för den hållbara framtiden”

Nyhet

Donya Ribini studerar till energisystemspecialist och gör tre månaders praktik i projektet Elsmarta Östra Mellansverige.

Från tandhygienist till energisystemspecialist. Vår nya praktikant satsar på energibranschen efter 23 år i Folktandvården. Om karriärbyte, samhällets elektrifiering och framtidsdrömmar – möt Donya Ribini: ”Jag har stor passion för miljöfrågor och energieffektivisering”.

Hon närmar sig slutet på det tvååriga programmet Optimering av hållbara energisystem vid Yrkeshögskolan EEoT (el, energi och teknik) i Stockholm. När det var dags för praktik landade valet på Energikontoret i Mälardalen i Uppsala – tack vare ett tips från en patient på Folktandvården i Knivsta kommun.

Energibranschen har stor betydelse för den hållbara framtiden och många möjligheter som lockar, det är en spännande karriärväg för mig. Donya Ribini, praktikant på Energikontoret i Mälardalen

Med fokus på elektrifiering

Hennes studier omfattar allt från energiproduktion och batterilagring till smarta hem och optimering av energisystem. Det är kunskaper Donya Ribini tar med sig till Energikontoret i Mälardalens projekt Elsmarta Östra Mellansverige, som hon framför allt kommer arbeta i.

– Jag ser fram emot varje möjlighet att utvecklas, och mitt mål är lära mig så mycket som möjligt genom olika utmaningar och arbetsuppgifter, säger hon.

Eftertraktad kompetens

Donya Ribinis praktik på bolaget pågår i tre månader. Sedan står höstterminen och ett examensarbete mellan henne och klivet ut i den nya karriären – gärna som konsult eller energirådgivare, säger hon.

– Det vore drömjobbet, men jag är öppen för alla arbetsmöjligheter inom energi.

Varmt välkommen till Energikontoret i Mälardalen!