2023-06-20

Möt vår nya kollega, Carina Norling!

Nyhet

Carina Norling kliver in i rollen som energi- och klimatrådgivare i kommunerna Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg och Surahammar.

Efter en mångårig karriär som egenföretagare tog vår nya medarbetare chansen att sadla om till energiingenjör. Carina Norling kommer från Västerås och har tidigare drivit möbeltapetserarverkstad. Hösten 2022 tog hon examen från TUC Yrkeshögskola, och nu börjar Carina Norling som energi- och klimatrådgivare på Energikontoret i Mälardalen.

Odling och att promenera i naturen ligger Carina Norling varmt om hjärtat, och det var bland annat en önskan om att arbeta med klimatfrågor som lockade henne till energibranschen.

Det är en spännande bransch som hela tiden utvecklas. Jag ser fram emot att hjälpa privatpersoner, organisationer och företagare bli mer energieffektiva och på så sätt bidra till ett bättre klimat. Carina Norling

Bred erfarenhet och färska kunskaper

Tack vare sin tidigare arbetslivserfarenhet har Carina Norling extra bra koll på förutsättningarna bland företag och industrier – och från energiingenjörsutbildningen hämtar hon färska kunskaper om exempelvis energikartläggningar, energideklarationer och de olika energisystem som finns i offentliga byggnader, industrilokaler och bostäder.

– Jag ser fram emot att ta mig an nya projekt tillsammans med det härliga gänget på Energikontoret i Mälardalen, säger Carina Norling.