2022-10-04

Hon ska visa vägen till hållbar mobilitet i Mälardalen – möt vår nya medarbetare Marie Pellas

Nyhet

Efterfrågan på kompetens inom energi och klimat växer så det knakar – därför förstärker vi på Energikontoret i Mälardalen. Idag tar Marie Pellas klivet in till vår kunniga personalstyrka. Hon kommer framför allt fokusera på hur vi kan minska klimatpåverkan från resor och transporter: ”Vi måste ändra våra vanor och beteenden. Ska vi nå en hållbar framtid måste resorna med bil minska och då gäller det att alternativen är smidiga, trygga och tillgängliga” säger Marie.

Hållbarhet och den globala uppvärmningen var det som fick Marie Pellas att börja studera kulturgeografi. Idag har hon en masterexamen i ämnet vid Uppsala universitet, med fokus på mobilitet och individens val.

Jag är intresserad av transporter och jag anser att hållbar mobilitet handlar minst lika mycket om individens val av färdmedel som smart planering och hållbara bränslen. Marie Pellas, projektledare på Energikontoret i Mälardalen

Vår nya medarbetare har tidigare arbetat på Västerås stad, teknikrådgivningsföretaget AFRY och Sweco. Marie är även ideellt engagerad som styrelsemedlem i två föreningar som håller hållbart resande överst på agendan, Cykelfrämjandet och Gröna Mobilister.

Nära kontakt med kommuner och företag

På Energikontoret i Mälardalen kommer Marie bidra till projekt och ägaruppdrag inom Transport och resor – ett av bolagets fyra, för framtiden viktiga, verksamhetsområden.

– Att kunna jobba direkt med kommuner och lokala företag är någonting som verkligen lockar mig till Energikontoret i Mälardalen. Jag ser fram emot att sprida kunskap om de många positiva effekterna som blir av att satsa på hållbar mobilitet. Färre bilresor är till exempel bra för luftkvaliteten, folkhälsan och jämlikheten. Dessutom blir våra stadsrum mer inbjudande och sociala när vi satsar på hållbar mobilitet, säger Marie.

Varmt välkommen till Energikontoret i Mälardalen, Marie!