Webbinarium: Elbilsladdning för flerbostadshus
Har du märkt ett stort intresse för elbilsladdning från medlemmarna i din bostadsrättsförening? Eller har du som fastighetsägare planer på att bygga laddningsplatser och skulle behöva en knuff för att ta nästa steg? Då är detta rätt webbinarium för dig. Laddinfrastrukturexperten Daniel Kulin delar med sig av sina bästa tips om elbilsladdning och gör dig väl förberedd på att formulera en offertbegäran – och det är kostnadsfritt att delta.
- Datum: tisdag 30 mars
- Tid: klockan 18.00-19.30
- Pris: kostnadsfritt
- Plats: digitalt via Microsoft Teams
Daniel Kulin är en fristående expert på laddinfrastruktur. Han har tidigare jobbat på branschorganisationen Power Circle som sakkunnig inom e-mobility och har ett brinnande intresse för energiteknik och elbilsladdning. Daniel kommer tipsa om:
- Hur du utformar en parkeringsplats med laddstolpar.
- Hur du gör ett medvetet val av elbilsladdare – jordfelsbrytare, lastbalansering och kommunikation?
- Hur du kan fördela kostnaden – affärsmodeller för investering och betalning.
- Hur du bäst utformar ett förfrågningsunderlag och granskar offerten.
Glöm inte investeringsbidraget från Naturvårdsverket
Organisationer som vill installera laddpunkter som kommer användas av boende eller anställda kan söka investeringsbidrag från Naturvårdsverket. Bidraget kan ersätta upp till 50 procent av investeringskostnaden, som mest 15 000 kronor per laddstolpe.
Energikontoret i Mälardalen är med hela vägen, från tanke till handling
Webbinariet är helt fristående, men den som vill kan även ta del av fortsatt stöd med offertbegäran och ansökan om investeringsstöd. Kontakta gärna projektledare Emil Eriksson för med information, emil.eriksson@energikontor.se.
Steg 1: Delta på webbinarium om elbilsladdning, 30 mars
Laddinfrastrukturexperten Daniel Kulins föreläsning avslutas med en beskrivning av olika offertmallar som finns tillgängliga på webben, och hur du bäst fyller i dem.
Steg 2: Begär hem offerter, 30 mars–8 juni
Under tio veckor kan du använda dina nya kunskaper från webbinariet och begära hem offerter från olika installatörer av laddstolpar.
Steg 3: Delta på frågestund om offerter och workshop om investeringsstöd, 8 juni
Sakkunniga projektledare på Energikontoret i Mälardalen svarar på frågor om och lyfter viktiga punkter att granska i de offerter som har samlats in. Vi genomför en workshop om Naturvårdsverkets investeringsbidrag och fyller i ansökan gemensamt.
Webbinariet arrangeras inom ramen för Energikontor i samverkan för smartare energianvändning (ESSE)
Projektet pågår till 2022 och finansieras av Region Uppsala, Region Sörmland, Region Västmanland, Region Örebro län, Region Östergötland, Energikontoret i Mälardalen och Europeiska regionala utvecklingsfonden (Eruf).
