2022-02-03

Vi växer och rekryterar – till fyra nya tjänster

Nyhet

Drömmer du om att arbeta med energi- och klimatfrågor, grön omställning och hållbar samhällsutveckling? Energikontoret i Mälardalen driver projekt i nära samarbete med de flesta branscher och sektorer i uppdrag att påverka för ett mer energieffektivt Mälardalen. Nu ska vi utöka våra dynamiska team i Uppsala och Eskilstuna med fyra nya projektledare. Är det rätt chans för dig?

El- och effektbrist är ett växande problem. Samtidigt ska Mälardalen elektrifieras och i framtiden ska Sverige ha 100 procent förnybar elproduktion från källor som sol, vind och vatten. Omställningen av elsystemet innebär flera tekniska och ekonomiska utmaningar – därför söker vi två projektledare med kompetens inom området att utvidga vårt team med.

Läs mer: Led arbetet med el- och effektutmaningarna i Mälardalen i samarbete med kommuner och näringsliv

Nästan alla Sveriges kommuner har en energi- och klimatrådgivare som erbjuder avgiftsfri experthjälp utifrån lokala förhållanden. Tjänsten vänder sig till privatpersoner, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare samt föreningar och organisationer. Energikontoret i Mälardalen är regional utvecklingsledare för det tiotal energi- och klimatrådgivare som arbetar i 28 kommuner i vårt verksamhetsområde – och nu söker vi en projektledare med ansvar för samordning av nätverket.

Läs mer: Led utvecklingen av energi- och klimatrådgivning i världsklass med fokus på Mälardalen

Energikontoret i Mälardalen arbetar i många små och stora projekt med flera involverade intressenter. Kommunerna i Mälardalen är vår huvudsakliga målgrupp och viktiga aktörer i arbetet mot att uppnå de globala målen i Agenda 2030. Vi söker en projektledare som är vass när det kommer till kommunal energi- och klimatplanering, strategier och åtgärdsprogram.

Läs mer: Led omställningen mot grön, hållbar utveckling med fokus på energi och klimat

Ansök senast 20 februari

Har du några frågor om Energikontoret i Mälardalen eller någon av de utlysta tjänsterna? Kontakta gärna vår vd, Lina Gellermark, på lina.gellermark@energikontor.se eller telefon 070-540 09 97.