2022-08-22

Vi söker energi- och klimatrådgivare

Nyhet

Är du självgående, strukturerad och kommunikativ med kompetens inom energi i hushåll och företag? Vill du jobba med påverkan för en mer hållbar energiutveckling? Då kan du vara den vi söker! Ansök senast 5 september.

Arbetet som rådgivare är till stor del självständigt, men det finns många erfarna kollegor att ta stöd av vid Energikontoret i Mälardalen. Du är placerad i Eskilstuna och rapporterar till arbetsledande chef. Resande i tjänsten förekommer och då främst till rådsökande i vårt geografiska verksamhetsområde.

Dina kvalifikationer
  • Du har högskoleutbildning inom energi och/eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Du har god kännedom om byggnaders energisystem, elkonsumtion, transporters klimatpåverkan, energieffektivisering och förnybar energi för egnahem.
  • Har du dessutom erfarenhet av digitalisering, smarta hem och prosumenter är det särskilt meriterande.
  • Du är initiativrik samt har en god pedagogisk förmåga eftersom du ska kunna förmedla kunskap om ekonomiska och miljömässiga fördelar med energieffektivisering.
  • Du har ett konsultativt förhållningssätt, är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga.
  • Du är bra på att skapa förtroendefulla relationer.
  • Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som energirådgivare.
  • Flytande svenska i tal och skrift

 

För att lyckas i rollen är du noggrann, självgående och kompetent i sakfrågan samt kan planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du är driven och initiativtagande, ansvarstagande och du värdesätter tydlig kommunikation i tal och skrift. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid. Energikontoret i Mälardalen tillhör kollektivavtal Sobona BÖK 20 Energi.

Tillträde

Snarast efter överenskommelse.

Placeringsort

Eskilstuna.

Ansök senast måndag 5 september

Mejla din ansökan till: jobb@energikontor.se och ange referens “Energirådgivare” som ämnestitel. Ansökan ska innehålla ett fullständigt CV inklusive meritförteckning och personligt brev. Intyg och betyg lämnas vid en eventuell intervju. För frågor om tjänsten vänligen kontakta Mathias Söderholm arbetsledande chef på 070-104 57 13 eller per mejl, mathias.soderholm@energikontor.se.

Vi avböjer kontakter från rekryteringsföretag. Varmt välkommen med din ansökan!