2022-08-24

Möt Energikontoret i Mälardalens nya rådgivare

Nyhet

Vi har en ny medarbetare på ett för bolaget helt nytt uppdrag – varmt välkommen Ospac Shakur Mustafa, som den 15 augusti gjorde sin första dag som energi- och klimatrådgivare. ”Jag ser fram emot att hjälpa privatpersoner, föreningar och företag anta nya vanor för att minska sin energianvändning”, säger Ospac.

Som energirådgivare kommer Ospac erbjuda råd och rekommendationer över telefon, men även genom kostnadsfria hem- och företagsbesök. Han hämtar kunskap från bred erfarenhet inom energiområdet. 2020 tog Ospac examen från det femåriga civilingenjörsprogrammet i energisystem vid Mälardalens universitet (MDU). Han har konsulterat inom solenergi, energieffektivisering och energikartläggning av verksamhetslokaler på myndigheten Agence Djiboutienne de Maîtrise de l’Énergie (ADME) i Djibouti i Östafrika. Och närmast kommer Ospac från en tjänst på Miljö- och Avfallsbyrån i Mälardalen AB.

– Mitt bästa företagstips är att låta göra en energikartläggning för att hitta onödiga energitjuvar och vilka lösningar som bäst kan minska verksamhetens energianvändning, säger Ospac. Många klassiska rekommendationer är också effektiva, som att stänga av utrustning i stället för att ha den på stand by-läge och att byta till LED-belysning.

Intresse för kostnadsfri energirådgivning ökar

De flesta kommuner i Sverige erbjuder kostnadsfri och opartisk energi- och klimatrådgivning för bland andra privatpersoner, föreningar och företag. Energikontoret i Mälardalen sköter sedan tidigare uppdraget i kommunerna Arboga, Fagersta, Kungsör, Köping och Strängnäs.