Hybridevent

Solel och energilager för lantbruk

Vy över Ulf Anderssons agrivoltaics/solbruk vid Kärrbo Prästgård. Foto: Eric Söderberg

Datum: Onsdag den 5 april
Tid: 13:00 - 16:00
Plats: Energy Evolution Center, Kungsgatan 61, Eskilstuna/digitalt via Teams
Pris: Kostnadsfritt
Kontakt: peter.adolfsson@energikontor.se

Välkommen att lyssna till spännande föredragshållare och ta del av information om solel och energilager. Vi träffas på Energy Evolution Center som ligger på bekvämt promenadavstånd från Resecentrum. För dig som inte kan vara med på plats finns möjlighet att delta digitalt.

>> Jag vill delta på plats (begränsat antal platser – först till kvarn!)

>> Jag vill delta digitalt

 

Agenda
  • Ulf Andersson från Kärrbo Prästgård, känd för sin vertikala solcellsanläggning för jordbruksmark, berättar om sina erfarenheter av agrivoltaics eller solbruk som det kallas. Ulf pitchar även en idé om planer på vätgaslager som kombineras med odling.
  • Jimmy Ahlwin och Fredrik Stigebrandt från företaget 1745 Electric talar om tekniken och vad som händer på marknaden när det gäller flextjänster och kraftutjämning med batterier
  • Ivan Barck, projektledare för Energikontorets projekt om effekt- och nätkapacitet. Kommer att prata om lokalnätens utmaningar i framtidens elsystem, vilka utmaningar finns med ett ökat kapacitetsbehov hos lantbruken från låg- och mellanspänningsnäten, tex vid anslutningar av solcellsparker och större batterilager.

Vi bjuder på fika, meddela eventuella allergier i samband med din anmälan.